Aruba is een prachtig eiland, waar je met name tijdens de zomermaanden van prachtig weer kunt genieten. Daarbij staat de gastvrije bevolking van Aruba voor je klaar, om je met open armen te ontvangen! Bij een bezoek aan Aruba kun je op verschillende manieren overnachten. Je kunt voor de huur van een hotelkamer of een studio kiezen, maar bijvoorbeeld ook voor kamperen. Een nadeel aan kamperen kan zijn, dat je de tent mee moet nemen in het vliegtuig. Dit maakt dat de tent niet te groot kan zijn! Gelukkig vind je op internet tegenwoordig tal van webwinkels, die een gemakkelijk opzetbare tent in verschillende modellen aanbieden. Deze pop-uptenten zijn ideaal voor op Aruba!

Op een camping kamperen op Aruba niet mogelijk

Waar de Europese vakantielanden over honderden campings beschikken, zal je op Aruba geen enkele camping treffen. Dit maakt dat het niet mogelijk is om met je tentje op een camping te staan. Houd er rekening mee, dat het daarbij niet zonder meer is toegestaan om buiten een campingterrein te kamperen. Wel mag je de tent opzetten op het privéterrein van een lokale bewoner of bijvoorbeeld iemand die je hier kent.

In het wild kamperen met een vergunning

Mocht je geen bekenden hebben die op Aruba wonen, dan kun je er ook voor kiezen om wild te gaan kamperen. Zet je tentje bijvoorbeeld op aan de rand van een strand, in een bos op Aruba, enzovoorts. Let wel, dit is alleen toegestaan als je in het bezit bent van een geldige vergunning. Zoek vooraf uit hoe je zo’n vergunning aan kunt vragen en aan welke eisen je moet voldoen. Mocht je bij aankomst toch besluiten om een hotelkamer te boeken, dan kun je de aangeschafte tent een jaar later binnen Europa gebruiken!