Tijdens een vakantie is er niets fijner, dan het maken van prachtige wandeltochten! Met een wandeltocht zie je vaak veel meer, dan wanneer je per auto door een land rijdt. Daarbij zijn de wegen van de minder ontwikkelde landen vaak dermate slecht rond de mooiste plekken, dat het comfortabeler is om te wandelen. Wanneer je ook op Aruba mooie wandeltochten wilt kunnen maken, is het belangrijk om voor de nodige voorbereidingen te zorgen. Je wilt immers voorkomen dat je al na de eerste dag grote blaren hebt, of dat je een pijn aan de enkels voelt.

Zorg voor het juiste schoeisel bij een wandeling
Een lange wandeling maak je niet op je alledaagse schoenen. Het gebruik van sneakers kan vergaande gevolgen hebben, als je over de minder goed begaanbare paden van Aruba loopt. Zo kun je uitglijden, kun je te maken krijgen met pijnlijke hakken en enkels, enzovoorts. Dit is enerzijds het gevolg van het ontbreken van een duidelijk profiel aan de onderzijde en anderzijds door de beperkte demping van veel sneakers. De demping van een schoen maakt dat de klap bij iedere stap wordt opgevangen en minimaal voelbaar is in je enkels en hakken.

Schaf waar nodig steunzolen aan
Het kan voorkomen dat je met je voeten naar binnen loopt, of dat je bijvoorbeeld net iets naar buiten helt op je voet. In zo’n geval kan een steunzool de uitkomst bieden! De steunzool compenseert de helling van je voet, waardoor je hier tijdens een wandeling geen last van zal hebben. Klik op deze link om te bekijken welke soorten steunzolen er tegenwoordig worden aangeboden. Het is belangrijk om je vooraf te laten adviseren over de meest geschikte steunzool voor de afwijking die je hebt.