Even lekker een paar dagen of misschien zelfs weken er tussen uit. Genieten van de lokale cultuur en het lekkere eten, Kroatië is hier meer dan geschikt voor. Je kunt afwisselen tussen het vaste land en de verschillende eilandjes vlakbij de kust. Hieronder lees je welke eilanden je zeker niet mag missen tijdens je vakantie in Kroatië.

Brac

Een van de grootste eilanden van Kroätie is Brac. Dit is ook een eiland wat al meer ontdekt is door het toerisme maar ondanks de drukte zeker nog een bezoekje waard. Doordat dit een groter eiland is kun je hier ook een hotel boeken en een paar dagen genieten. Vergeet in geen geval een reisverzekering af te sluiten. Vanaf dit eiland kun je ook meerdere excursies boeken dus genoeg te ondernemen op en vanaf dit eiland.

Korcula

Een leuke feitje over dit eiland is het staat bekend als geboorteplaats van de wereld ontdekkingsreiziger van Marco Polo. Tijdens een wandeling door de stad zul je dit meerdere keren terug zien komen. Op dit eiland vind je nog veel cultuur terug uit de 13e eeuw zoals de stadsmuren en verschillende gotische kerken en een kathedraal. Alle bezienswaardigheden zijn binnen loopafstand dus perfect om een dagje rond te lopen.

Krk

Het grootste eiland van de Adriatische zee. Er is een brug gebouw die dit eiland tegenwoordig verbindt met het vasteland. Voor deze brug moet je wel tol betalen. Ook hier is een hotel te boeken en kun je genieten van verschillende  baaien en inhammen. Daarnaast zijn er meerdere vissersdorpen en plaatsjes te bezoeken.

Pag

Waarschijnlijk denken de meeste vakantiegangers niet direct aan kaas als ze aan Kroatië denken, toch staat Pag hierom bekend. Hier wordt namelijk de Paski Sir kaas geproduceerd. Zeker niet goedkoop maar wel het proberen waard. Wat ook leuk is om hier te doen is het eiland te verkennen te paard.

Hvar

Dit is misschien wel het populairste eiland van Kroatië. Dit is ook het eiland waar de jet set langskomt met hun privé jachten. Je kunt hier flaneren over de boulevard en genieten van een lekkere cocktails. Misschien spot je zelfs nog een paar celebrities. Maar je kunt hier ook goed een kajak-tocht maken als je op zoek bent naar een actievere vakantie.

Dit zijn slecht een aantal eilanden van Kroatië, er zijn er nog veel meer. Sommige groot en toeristisch, andere nog onontdekt. Trek er een flink aantal dagen voor uit maar het liefst een paar weken zodat je niks hoef te missen. Mocht je vaker per jaar op vakantie gaan is het handig om een doorlopende reisverzekering af te sluiten.