In steeds meer landen is het tegenwoordig mogelijk om met je Nederlandse pinpas te betalen. Ook kun je met de pinpas geld uit de muur halen bij een pinautomaat. Houd er echter rekening mee dat men in het verre buitenland een beperkt aantal of helemaal geen pinautomaten heeft. Daarbij kunnen hotels in het buitenland de eis stellen, dat je over een kredietkaart beschikt. Met een kredietkaart ga je in feite een korte lening aan, die je aan het eind van de maand afbetaalt. De kredietkaart is namelijk gekoppeld aan je bankrekening. Het voordeel hiervan is dat je een aankoop kunt doen, voordat je salaris gestort is.

 

Eenmalig gebruik van kredietkaarten in het buitenland

Ook voor een vakantie naar Aruba kan het slim zijn om een kredietkaart aan te schaffen. Het feit dat er maandelijkse of jaarlijkse kosten aan het gebruik van kredietkaarten zitten, kan consumenten afschrikken. Het is dan ook verstandig om de aanschaf van een prepaid kredietkaart te overwegen. Via deze link kun je verschillende prepaid kredietkaarten met elkaar vergelijken. Het voornaamste voordeel van een prepaid kredietkaart is dat je deze na gebruik weg kunt gooien, zonder vast te zitten aan doorlopende kosten. Daarbij kun je de kredietkaart vooraf opwaarderen, waardoor je deze niet aan een bankrekening hoeft te koppelen. Het is zodoende ook niet mogelijk om een schuld aan te gaan.

 

Maak een kopie van je reisdocumenten

Om problemen in de het buitenland zo goed mogelijk te voorkomen, is het raadzaam om naast je paspoort ook nog een kopie hiervan mee te nemen. Je kunt tijdens je reis naar Aruba je paspoort verliezen. Daarbij kan deze gestolen worden! Door een kopie op een andere plek te bewaren, blijft het mogelijk om je bijvoorbeeld bij de politie of ambassade te identificeren.