Het is voor veel mensen een grote nachtmerrie: schade aan de auto bij thuiskomst na een heerlijke vakantie in het buitenland. Toch is de kans op schade vrijwel niet uit te sluiten! In het bijzonder wanneer je de auto op een van de parkeerplaatsen rond Schiphol parkeert. Een klein opgesprongen steentje zou voor ruitschade kunnen zorgen, iemand kan per ongeluk tegen de spiegel van je auto lopen, enzovoorts. Het zijn situaties die je liever voorkomt, omdat het je reis naar huis vertraagt. Rijden met ruitschade wordt sterk afgeraden, waardoor de auto zo snel mogelijk hersteld moet worden.

De weg op met ruitschade kan erg gevaarlijk zijn
Een klein sterretje in de ruit van je auto zal wellicht niet een reden zijn om niet meer te rijden. Toch is het belangrijk om je te bedenken wat de risico’s hiervan kunnen zijn. Een klein sterretje kan al snel uitgroeien tot een volledige barst in de voorruit, met alle gevolgen van dien. Om de kans op een serieuze barst zo klein mogelijk te maken, is het raadzaam om de kapotte vooruit zo snel mogelijk te laten vervangen. Een voorruit laten vervangen kan bij verschillende gespecialiseerde bedrijven in de buurt van Schiphol. Houd er rekening mee dat rijden met een volledig gebarsten voorruit onverstandig is.

Andere vormen van schade aan de auto
Zoals eerder omschreven werd, is de ruitschade niet de enige vorm van schade die op kan spelen. Denk bijvoorbeeld ook aan kapotte spiegels, krassen op de auto, enzovoorts. Dit zijn vormen van schade die niet direct hersteld hoeven te worden. Je kunt nu eerst naar huis rijden, om de schade door je eigen autodealer te laten herstellen. Niet iedere autodealer biedt echter ook reparaties van voorruiten aan. Dit moet daarom door een gespecialiseerde partij worden gedaan.