Nederlandse providers bieden tegenwoordig een eigen app aan, waarmee je ook buiten de deur je favoriete programma’s kunt bekijken. Wil je bijvoorbeeld onderweg naar huis naar de formule 1 kunnen kijken? Maak gebruik van de Ziggo Go app, om niets te missen! Ook KPN heeft een soortgelijke app. Wanneer je in het buitenland bent, kan het lastiger zijn om je programma’s via deze apps te bekijken. De apps zijn namelijk niet in ieder land te gebruiken, in verband met bepaalde uitzendrechten. Om ook op Aruba je favoriete sportprogramma’s te kunnen blijven volgen, geven we je in dit artikel enkele tips.

Maak gebruik van een VPN dienst

Ziggo Go kijken in het buitenland is het makkelijkst, door gebruik te maken van een zogenaamde VPN dienst. Wanneer je op internet naar aanbieders van deze VPN diensten zoekt, zal je direct verschillende opties aangeboden krijgen. Houd er rekening mee, dat niet iedere VPN dienst even goed is. Het is zodoende verstandig om vooraf een vergelijking tussen verschillende VPN diensten te maken. Voor een VPN dienst betaal je vaak een vast bedrag per maand.

De werking van een VPN dienst op Aruba

Wanneer je voor een VPN dienst kiest om je favoriete sportprogramma’s ook op Aruba te kunnen bekijken, dan wordt je internetverkeer omgeleid. Zo lijkt het voor de app alsof je niet op Aruba zit, maar bijvoorbeeld gewoon in Nederland bent! Niet alleen voor het bekijken van programma’s in de Ziggo Go app is dit handig. Ook wanneer een film op Netflix bijvoorbeeld niet beschikbaar is op Aruba, kun je deze met een VPN alsnog bekijken. De VPN is een soort extra laag tussen je eigen internetprovider en de app of website, die je gebruikt.