Vanwege onder andere de bekende lange witte stranden is Aruba één van de populairste vakantiebestemmingen in het Caribische gebied. Het is dan ook niet gek dat Rondreis Aruba een veel gezochte term op het internet is!

Ben je benieuwd wat nog meer redenen zijn om je volgende vakantie naar Aruba te plannen? Lees dan snel verder!

Waarom reizen naar Aruba?

Aruba is één van de zogeheten benedenwindse eilanden en ligt ten noorden van Venezuela.

Wanneer het weer helder is (en je staat op een goede plek) is het zelfs mogelijk om vanaf Aruba Venezuela te zien liggen!

Omdat Aruba in het caribische gebied ligt kan je er op dit mooie eiland van verzekerd zijn dat je vrijwel altijd mooi weer hebt. Het hele jaar door ligt de temperatuur rond de 30 graden en ook het zeewater wordt over het algemeen niet kouders van 27 graden.

Dit betekend dus dat je het hele jaar door voor een lekkere strandvakantie naar Aruba kunt reizen!

Wel is het belangrijk dat je genoeg zonnebrand meeneemt want het hele jaar door is de zon een stuk feller dan in Nederland dus pas goed op dat je niet verbrand!

Prachtige Riffen

Ook wanneer je van duiken en/of snorkelen houdt is Aruba een uitstekende plek om naartoe te gaan.

Onder water kom je naar kleurrijke vissen ook schildpadden, mantaroggen, stekelroggen, adelaarsroggen, barracuda’s, murenes en octopussen tegen wat dit een walhalla maakt voor de onderwater liefhebbers!

Ook wanneer je van wrakduiken houdt is Aruba “the pace to go”. Naast Bermuda is Aruba eigenlijk niet te overtreffen als het om wrakduiken gaat.

Het grootste wrak van de Caribische archipel ligt op de bodem van Aruba!

Wanneer je graag wat koraalriffen wilt bezichtigen kan je op Aruba je geluk niet op.
Hoewel het steeds moeilijker wordt om mooie koraalriffen te vinden is dat in Aruba niet het geval. Er wordt namelijk veel moeite gedaan om deze prachtige riffen te beschermen en om die reden kan je hier dan ook je ogen uitkijken!

Mooiere stranden dan die van Aruba vindt je niet!

Volgens Trip advisor is Eagle Beach het op 2 na mooiste strand ter wereld.

Het is dan ook niet zacht uitgedrukt dat er bijna geen mooiere stranden te vinden zijn als die op Aruba.

Wanneer je opzoek bent naar dat ultieme plaatje van witte stranden met een helder turquoise/ blauwe zee is het zeker de moeite waard om een rondreis naar Aruba te boeken!

Het is dan ook niet verrassend dat juiste deze mooie stranden één van de redenen is waarom mensen zo vaak terug gaan naar Aruba. Ook zijn er veel mooie, luxe, hotels die direct aan het strand gelegen zijn.

Als je de luxe hebt om hier te kunnen verblijven zou ik toch met zekerheid kunnen zeggen dat je hiermee eigenlijk wel een stukje hemel op aarde hebt gevonden!

Toch zijn de stranden ook als je niet direct aan de kust verblijft eenvoudig te bereiken via het openbaar vervoer. Dit is is vrij logisch als je je bedenkt dat het juist de stranden zijn die Aruba zo populair maken.

Veel plezier op Aruba!