Prachtige witte stranden, altijd zonnig en de mooiste snorkelplekken.. het Caribische eiland Aruba is niet voor niets erg populair als vakantiebestemming onder Nederlanders. Aruba biedt meer dan alleen genieten op het strand. Er zijn vele bezienswaardigheden en andere mooie plekken die je écht niet mag missen op het vakantie eiland Aruba.

1. Huur een auto

Het huren van een auto is aangeraden op Aruba, zonder auto kom je niet ver op dit eiland. Je wilt natuurlijk meer dan één strand op Aruba bezoeken. Wanneer je over een huurauto beschik kun je gemakkelijker het gehele eiland ontdekken. Lees hier tips voor het huren van een auto.

2. Ga duiken

Wat een van de leukste dingen om te doen is op Aruba is duiken. Ontdek ook de onderwaterwereld, bekijk prachtige koraalriffen en mooie vissen. Duiken kan bijvoorbeeld bij Aqua Windie’s, dit bedrijf is zeer vriendelijk en professioneel. Een echte aanrader dus!

3. Beklim de Hooiberg

De Hooiberg zie je vanaf veel plaatsen op het eiland liggen, deze berg valt dan ook enorm op in het vlakke landschap van Aruba. Om naar de top van de berg te komen moeten er ruim 500 traptreden beklommen worden. Eenmaal boven geniet je van een prachtig uitzicht.

4. Koop een snorkel

Duiken is niet altijd nodig om mooie vissen en koraalriffen te zien. Koop een snorkel en je kan zelf verschillende stranden afgaan om te snorkelen. Ontdek op deze leuke manier de onderwaterwereld van diverse mooie stranden.

5. Uitgaan op het eiland

Aruba is een prachtig eiland waarop je ook goed een avondje uit kan gaan. Misschien beschikt het eiland niet over zoveel bars, clubs en discotheken als Amsterdam. Maar uitgaan is een echte aanrader. Uitgaan kan het beste bij de High Rise op Aruba. De meeste Nederlanders zijn te vinden bij de Gusto.