Ben je op zoek naar een leuke reisbestemming? Zuid-Afrika is dan waarschijnlijk niet het eerste land waar je aan denkt. Als we aan Afrika denken, zien we al snel een safari met wilde dieren voor ons. Zuid-Afrika heeft echt veel meer te bieden dan de Big FIve. Je vindt er prachtige landen zoals Tanzania en Namibië. Wij geven je drie redenen waarom jouw volgende reisbestemming Zuid-Afrika moet worden.

Prachtige natuur

Ben jij een echte natuurliefhebber? Kan je intens genieten van het wandelen door mooie parken? Dan zit je in Zuid-Afrika goed. Je vindt er namelijk tientallen nationale wildparken en vele privé parken waar je op je gemakje kunt wandelen. Niet zo’n fan van de wilde dieren? In Zuid-Afrika groeien meer dan 20.000 verschillende planten. Je hoeft je dus echt niet te vervelen. Je kunt namelijk ook erg goed hiken door verschillende gebergten of een mooie route bewandelen langs de kust. Te voet of met de auto, het kan allemaal.


Die safari is toch wel heel bijzonder

Afrika staat bekend om de Big Five. Het is dan ook niet gek dat we bij Zuid-Afrika al snel aan de vele safari’s denken. Als je in Zuid-Afrika bent, kan een safari dan ook echt niet ontbreken. Ga bijvoorbeeld op reis naar Tanzania, dit land is bepakt met safariparken. Overal spot je wilde dieren: giraffen, zebra’s en als je geluk hebt misschien wel luipaarden. Rijd zelf met de auto door de wilde natuur of ga op safari met een ranger.


Liefde gaat door de maag

Niet alleen staat Zuid-Afrika bekend om de prachtige natuur en de safari’s, maar ook om het lekkere eten. De braai is misschien wel het bekendste Afrikaanse gerecht. Het is een soort van barbecue, maar dan op de Afrikaanse manier. Er gaan grote stukken vlees op de grill en deze worden lang gegaard. Ook bobotie is een bekend gerecht. Dit is een kruidige gehaktschotel met gele rijst en rozijnen. Het klinkt misschien een beetje gek, maar het is echt een feestje om te eten.